Pasta bolognese

Bolognese-kastike on ehkä tunnetuin pastakastike. Kun teet sen rauhassa ja pitkään hauduttamalla, saat siitä aivan uskomattoman herkullisen.

Tarveaineet 6 annokseen:

400 g sika-nautajauhelihaa
1 pkk pekonia
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
4 rkl tomaattipyrettä
4 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 kpl lihaliemikuutio
0,5 tl mustapippuria
2 rkl kuivattua basilikaa
2 tl sokeria
parmesanraastetta
500 g pastaa

Ohje:
1 Suikaloi pekoni ja kuutioi sipulit.
2 Paista pekoni pannulla. Kun pekoni alkaa saada väriä, lisää joukkoon jauhelihat ja sipulit.
3 Lisää tomattipyree ja anna sen hetki paistua. Lisää tomaattimurska joukkoon.
4 Lisää lihaliemikuutio, mustapippuri, ketsuppi ja sinappi joukkoon.
5 Anna kastikkeen hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
6 Kun kastike on hautunut, lisää joukkoon kuivattu basilika ja osa parmesanraasteesta.
7 Anna kastikkeen hautua vielä pastan keiton ajan.
8 Sekoita pasta kastikkeen joukkoon tai tarjoile pasta ja kastike erikseen.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa pasta bolognese valkosipulileivän tai muun vaalean leivan ja parmesanraasteen kanssa.