Sairaanhoitopiiri avasi “koronanumeron”

Kuva Gerd Altmann Pixabaystä

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri avaa lähipäivinä oman neuvontanumeron, johon keskisuomalaiset voivat soittaa epäillessään koronavirustartuntaa, kertoo Yle.

Tietoa koronaviruksesta saa sekä valtakunnallisesta, että paikallisesta neuvontanumerosta. Tiistaina Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaille avattiin oma neuvontanumero, johon tuli tiistain aikana noin 40 soittoa. Soittajia ei niinkään huolettanut tautiepäilyt, vaan he kaipasivat neuvoja virukseen liittyen.

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaat, jotka epäilevät koronavirustartuntaa tai haluavat kysyä asiasta, voivat soittaa arkisin kello 8-16 numeroon 014-266 01 33. Muina aikoina neuvoja saa päivyksen numerosta 116 117. Neuvontanumeroon tai omalle terveysasemalle täytyy soittaa myös ennen hoitoonhakeutumista, sairaanhoitopiiristä muistutetaan.

Kattava tietopaketti sekä valtakunnallisine, että paikallisine neuvontapuhelimen numeroineen löytyy Jyväskylän kaupungin sivuilta.

Juttua muokattu 11.3. klo 9.54: Lisätty tieto Jyväskylän kaupungin sivusta.