Tippaleivät

dav

Samalla tavalla, kuin munkit, myös tippaleivät on ehdoton vapun herkku.

Tarveaineet 10 tippaleipään:

4 munaa
2 rkl sokeria
2 dl simaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½-1tl suolaa
Paistaminen:
1 plo rypsiöljyä
Pinnalle: tomusokeria

Ohje:
1. Sekoita munat ja sokeri keskenään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää joukkoon sima sekä kuivat aineet.
4. Vatkaa taikina tasaiseksi. Taikinan täytyy jäädä senverran löysäksi, että sen voi pursottaa.
5. Kuumenna rasva kattilassa tai friteerauskeittimessä 170-180 asteiseksi. Jos käytät kattilaa, varaa käden ulottuville kansi tai sammutuspeite. Muista, että rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä!
6. Upota rasvaan 2-3 tippaleipämuottia. *
7. Kaada taikina massapussiin tai muovipussiin ja leikkaa kulmaan n. 2 mm:n reikä.
8. Pursota pussista taikinaa ristiin rastiin muottien sisälle.
9. Paista vaaleanruskeiksi molemmin puolin.
10. Nosta tippaleivät reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
11. Ripottele teesihdin tai siivilän läpi koristeeksi tomusokeria.
12. Säilytä tippaleivät kuivassa ja lämpimässä. Muuten tippaleivistä tulee sitkeitä.

*) Muottina voit käyttää myös pestyä ananas-, tonnikala- tms. säilykepurkkia, josta on poistettu sekä kansi, että pohja. Jos purkin sisus on valkoinen, se on päällystetty muovilla, eikä sovi paistomuotiksi. Myös iso metallikauha sopii tippaleipämuotiksi.

Tarjoiluehdotus:
Tippaleivät on parasta nauttia kylmän siman kanssa.

Herkullista vappua kaikille.