Ikääntyneiden asumispalveluissa mahdollistetaan omaisten vierailut äitienpäiväviikonloppuna

Tapaamisen voi sopia oman asumisyksikön henkilökunnan kanssa etukäteen puhelimitse, ja tapaamiseen voi tulla enintään kaksi läheistä vierailijaa kerrallaan. Jotta kaikkien osapuolien turvallisuus voidaan varmistaa, tapaamisia voidaan järjestää vain rajoitettu määrä päivittäin, eikä kaikki halukkaat välttämättä pääse tapaamaan omaisiaan samaan aikaan. Tapaamisen aika on 10 minuuttia.

Turvallisen tapaamisen ohje

On ehdottoman tärkeää, että omaiset ovat ensin yhteydessä omaan asumisyksikköönsä ja noudattavat henkilökunnan antamia ohjeita. Tapaamiseen ei voi tulla, jos on pieniäkin flunssanoireita, tai jos omainen on ollut lähikontaktissa koronatartunnan saaneen kanssa tai ulkomailla 14 vuorokauteen. Edelleen paras tapa välttää tartunnat on muistaa hyvä käsihygienia.

Hoitaja saattaa asukkaan ulos sovittuun tapaamispaikkaan ja on läsnä koko tapaamisen ajan. Koko tapaamisen ajan pidetään noin 1–2 metrin turvaväli eikä lähikontaktit, kuten halaaminen, ole sallittua turvallisuussyistä. Vierailijat saavat asumisyksiköstä hengityssuojaimen tapaamisen ajaksi ja siihen liittyvän ohjeistuksen.