Saitko tällaisen WhatsApp viestin

Viesti on WhatsApp-tunnusten kalastelusta. Tämä tapahtuu viestillä, jolla yritetään kalastella tilin vahvistuskoodi.

Huijaus viesti on hyvää suomen kielellä kirjoitettuna WhatsApp-viestillä, joka tulee tutun ihmisen nimissä. Siinä pyydetään saada tekstiviestitse tullut 6-numeroinen koodi. Koodi on tullut tekstiviestitse hetkeä aikaisemmin.

Jos lähetät tämän koodin, voi henkilö kaapata WA tilisi itselleen ja käyttää sitä kuin omaansa. Ongelmaksi muodostuu se, että tilin oikea omistaja ei saa tiliä enää itselleen. Koodi on WA. n käyttämä laitteesta toiseen tarkoitettu varmistuskoodi. Tätä koodi ei missään tapauksessa saa luovuttaa kenellekään. Kun kaappaa saa tulisi haltuun, he voivat helposti laajentaa huijaustaan ja lähettää nimissäsi uusia huijausviestejä.