Pekoniperunat ja grillipihvi

Kesää kuuluu grilliherkut.

Grillipihvi 4 henkilölle:

800g jauhelihaa
1 tl suolaa
2 tl grillimaustetta
1 tl mustapippuria
öljyä

Ohje:
1 vaivaa jauheliha ja mausteet sekaisin tasaiseksi massaksi.
2 Jaa taikina 3 yhtäsuureen osaan, noin 200g
3 Muotoile leivinpaperin päällä iso ohuehko pihvi.
4 Sivele pihvin pintaan hieman öljyä
5 Paista grillin parilaosalla tai pannulla.
6 Ripottele valmiin puhvin pinnalle grillimaustetta

Pekoniperunat 4 henkilölle

16 perunaa
2 pakettia pekonia

Ohje:
1 Keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2 Anna jäähyä hetken aikaa ja kääri jokaisen perunan ympärille pekoni.
3 Laita perunat uunivuokaan tai grillausalustalle ja paista. Uunissa 200 astetta ja noin 15 min Grillissä, kunnes pekon saa kauniin värin.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile salaatin ja kevyen kermaviili tai jogurttikastikkeen kanssa.