Ruoka ja juoma

Perinteinen makkarakeitto

Kuva: Flickr.com Mariza

Tarveaineet 4 hengelle: 400-500 g lenkki- tai grillimakkaraa2 lihaliemikuutiota1 l vettä6 isohkoa perunaa3 porkkanaa1 sipuliMausteeksi kokonaisia musta- tai maustepippureita ja pinnalle persiljaa. Ohje: Kuutio makkara [Lue lisää]






Pienen budjetin lehtipihvi

Tarveaineet kahdelle isolle tai kolmelle normaalikokoiselle lehtipihville: 400 g jauhelihaaMausteeksi suolaa, mustapippuria ja grillimaustetta Ohje:1. Jaa jauheliha kahteen tai kolmeen osaa. 2. Muotoile jauhelihasta painelemalla [Lue lisää]






Muffinisämpylät

Aineet kuuteen muffiniin:3,5 dl vettä0,5 pkt tuorehiivaa3 rlk oliiviöljyä2 tl suolaa2 valkosipulin kynttä murskattuna1 rlk hunajaa tai sokeria8 dl vehnäjäuhoja Ohje:Suosittelen käyttämään kuusireikäistä pinnoitettua muffinivuokaa.1. [Lue lisää]





Nopea juustoinen kalakeitto

Kuva:Flickr.com Sean Boyle

Tämä ruoka on varsinainen “laiskanmiehen” kalakeitto: ei tarvitse kuoria, pilkkoa, eikä paloitella. Ainekset vaan kattilaan ja hetken päästä pöytään syömään. Tarveaineet neljään annokseen:1 kg peruna-sipulisekoitus [Lue lisää]







Focaccia leipä

Focaccia on Italiaa aidoimmillaan. Se on helppo ja todella maukas leipä, joka ei tarvitse päälleen rasvaa, juustoa tai leikkelettä. Focaccia on lättänä leipä, vähän meidän [Lue lisää]






Sushi tyyliin tarjottu lihakääryle

Tarveaineet 4 hengelle:400 g jauhelihaa1 kananmuna 1-2 pakettia amerikanpekoniapala Emmental-juustoa1 purkki persikan puolikkaita1 punainen paprikasuolaa, mustapippuria, valkosipulia Ohje:1. Suikaloi paprika, säilykepersikat ja juusto.2 Sekota jauheliha, [Lue lisää]





Sitruunavoissa paistetut silakat ja perunasose

Aikoinaan eräs suomalainen ministerikin kehotti syömään silakkaa. Silakka on ehkä vähän aliarvostettu kala Suomessa, mutta tällä reseptillä saat suussasulavan silakka-aterian vaikka viikonloppua juhlistamaan. Sitruunaiset silakat:Tarveaineet [Lue lisää]





Keltainen kanacarry ja riisiä

Todella helppo ja nopea ruoka näin viikon aloitukseen. Tarveaineet 4 annokseen:400 g broilerisuikaleitaöljyä paistamiseen2 sipulia3 porkkanaa2 rlk keltaista carrytahnaa1 tlk Kookosmaitoa 3 dl riisiä (basmati- [Lue lisää]






Karamellisoitua kanelibanaania ja vaniljajäätelöä

Tässä jälkiruoka, joka taipuu moneen. Sopii arkisen ja juhlallisen ateria jälkiruoaksi tai illanistujaisten makeaksi tarjottavaksi. Tarveaineet 4 annokseen:3-4 banaania (mielellään vähän raakoja)reilu ruokalusikallinen voita tai [Lue lisää]






Härän häntää tomaattikastikkeessa

Härän häntä, niin kuin muutkin ei niin tutut ruhonosat, on hieman vieroksuttu. Härän häntä on halpaa ja erittäin maukasta lihaa. Valmistusaika on pitkä, joten maltti [Lue lisää]






Porkkana-bataattisosekeitto

Viikko voitaisiin aloittaa kevyesti. Kevythän ei tarkoita, ettei ruoka ole herkullista. Tässä erittäin herkullinen ja kevyt sosekeitto kylmän talvipäivän lämmittäjäksi. Ainekset 4 annokseen:4 keskikokoista porkkanaa4 [Lue lisää]






Kolmen lihan pata

Mikä olisi parempi ruoka kylmänä talvipäivänä, kuin pitkään hautunut lihapata? Tämän reseptin alkuperää en tiedä, mutta ravintolakoulussa tätä tehtiin. Silloin 1980-luvulla tämän nimi olisi nykypäivän [Lue lisää]




Vähän hauskempi ja helpompi lihapullapasta

Tällä ruoalla yllätät perheen nuoremmat – ja miksei vanhemmatkin – ruokailijat. Tarveaineet 4 annokseen: 20-30 valmista lihapullaa (jos et jaksa itse tehdä, Xtran einespullat ovat [Lue lisää]






Pilahviriisiä ja kanaa

Tarveaineet 4 annokseen: 400 g broileria2 dl Basmati-riisiä (tavallinen puuroutumaton riisikin käy)2 sipulia2-3 valkosipulin kynttäkourallinen rusinoitakourallinen manteleita tai pähkinöitä (ei maapähkinä)1 suippopaprika renkainaMausteeksi kanelia, curryä, [Lue lisää]





Helppo Pitsakranssi

Tarveaineet:10 levyä lehtikaikinaa150- 200g juustoraastetta2 kananmunaaMausteet basiliga, oregano ja valkosipulia Täytteeksi voit laittaa oman valintsai mukaan mitä haluat.Kuvan kranssiin laitoin, kinkkua, salamia ja tuoretta tomaattia. [Lue lisää]





Täytetyt lihapullat ja pasta

Tarveaineet 4 hengelle: 400 g Sika-nautajauheliha 0,5 dl korppujauhoja Ripaus suolaa 0,5 tl paprikajauhetta1 pieni sipuli1 iso valkosipulinkynsi Aurajuustoa tai juustoraastetta Pekonia (ei pakollinen) Ohje: Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Laita [Lue lisää]





Vähän kevyempi lasagne

Tarveaineet:1 sipuli1 rkl öljyä 4-6 valkosipulin kynttä (ei pakollinen)2 porkkanaa (raasteena)2 tölkkiä tomaattimurskaa 200 g jauhelihaa 9-10 lasagne levyä150 g juustoraastetta 3-4 tomaattia (viipaleina) Mausteiksi pitsamaustetta, liemikuutio, mustapippuria. Valmistus: Kastike: [Lue lisää]






Testissä: Fazerin uutuusmaku Dumle

Fazer yhdisti jälleen kaksi suosikkimakua: Fazerin Sinisen ja Dumlen. Uutuusmakua sai jo viime vuoden puolella laivojen ja lentokenttien Tax free-myymälöistä, mutta tänään se saapui myös [Lue lisää]






Herkullinen pitsa

Pellilliseen pitsaa:3 dl viileää vettä 25 g (⅓ pkt) hiivaa 1 tl suolaa 3 rkl öljyä noin 5-6 dl vehnäjauhoja Tomaattikastike:1 tlk paseerattua tomaattia3 valkosipulinkynttä2 […]





Kun joulukinkku ei enää maistu

Kun joulu on nyt takana ja joulupöydän antimia on syöty vatsantäydeltä. Alkaa moni kaipaamaan jo muunlaista ruokaa. Monella on kinkkua kaapissa vielä reippaasi. Tässä sinulle […]




Pappilan hätävara

Joululta jää useasti kakkuja ja pikkuleipiä syömättä. Niitä ei kannata heittää pois, vaan hyödyntää ruoanlaitossa. Helpon, edullisen ja todella herkulisen jälkiruoan saat tehtyä, näistä joululta […]



Perunasalaatti

Viimeisiä kinkun siivuja vielä särpiessä, alkaa uusi vuosi kolkutella ovella. Perinteisestihän uuden vuoden pöytään on kuulunut perunasalaatti ja nakit. Monet kaupankin perunasalaatit on ihan hyviä, […]