Ruoka ja juoma

Juustoinen kukkakaalikeitto

Aloitetaan viikko hieman kevyemmällä ruoalla. Tarveaineet 4-6 annokseen: 1 rkl voita1 kg kukkakaalia1 sipuli2 valkosipulinkynttä1 l kanalientä250 g sulatejuustoaripaus mustapippuria Ohje:1 Kuutio sipuli ja pieni [Lue lisää]





Porkkanakakku

Isäinpäivälounaan jälkiruoaksi sopii täyteläinen porkkanakakku. Tarveaineet kakkuun: Pohja:2 ½ dl sokeria2 ½ dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta1 tl soodaa½ tl suolaa¾ tl kanelia4 dl porkkanaa raastettuna1 [Lue lisää]





Mozzarellasalaatti

Isäinpäivälounaan alkuruoaksi sopii hyvin salaatti. Tarveaineet 4 annokseen: 2 rss kirsikkatomaatteja1 pkt pieniä mozzarellapalloja1 ruukku basilikaa Kastike:3 rlk oliiviöljyä1 rlk balsami- tai viinietikkaaRipaus sokeriaRipaus mustapippuria [Lue lisää]





Isäinpäivän pihvit

Pihvi on ruokaisa, juhlava ja herkullinen pääruoka isäinpäiväksi. Tarveaineet 4 pihviin: 500 g naudan sisäfilettäsuolaa ja mustapippuriaöljyä ja voita paistamiseen Maustevoi100 g voitatuoretta persiljaa2 valkosipulinkynttämustapupuria [Lue lisää]







Sloppy Joe

Tämä helppo ruoka ei varmasti jätä ketän nälkäiseksi. Täytevalikoima on yhtä suuri, kuin omatekoisessa pitsassa. Tarveaineet 3-4 henkilölle: 1 ranskanleipä400 g jauhelihaaSuolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria, [Lue lisää]








Kinkku sipulipiirakka

Suolaiset piirakat on hyviä ja helppoja tarjottavia illanistujaisiin. Ruokaisa kinkkupiirakka sopii myös ihan pääruoaksikin. Tarveaineet piirakkaan: Pohja:1 pkt piirakkataikina.Tai100 g voita 2 dl vehnäjauhoja 1 [Lue lisää]





Tomaattinen kalakeitto

Viikon voisi aloittaa tutulla kalakeitolla, johon tomaatti antaa uuden ilmeen. Tarveaineet neljään annokseen: 6 dl vettä1 kalaliemikuutio8 perunaa2 pss keittojuureksia1 pkt seikuutioita1 prk paseerattua tomaattia0,5-1dl [Lue lisää]





Pesto-lohi ja röstiperunat

Tällä reseptillä kohti viikonloppua. Tarveaineet neljään annokseen: noin 1 kg pala lohifilettä1 prk sitruunaista pestoasuolaamustapippuria Ohje:1 Pyyhi lohi kuivaksi talouspaperilla ja palottele lohi neljään yhtä [Lue lisää]





Makkaraleikkeet

Makkarasta saa valmistettu herkullista ruokaa edullisesti. Tarveaineet neljälle hengelle: 1 pkt makkarapihvejä1 dl vehnäjauhoja1 kananmuna2 dl korppujauhoja0,5 tl suolaa0,5 tl mustapippuriaripaus valkopippuria Ohje:1 Laita jauhot [Lue lisää]





Minestronekeitto

Viikon aloitukseen herkullinen ja nopea keitto italialaisittain. Tarveaineet 6 annokseen: 1 iso sipuli1 porkkana1 valkosipulinkynsi hienonnettuna1 l vettä2 kasvisliemikuutiota2 tlk tomaattimurskaa240 g pastaa1 paprika1 maustekurkku1 [Lue lisää]





Tomaattinen uunimakkara

Viikon aloitukseen helppo ja klassinen ruoka. Tarveaineet 4 annokseen: 1 lenkkimakkara (esim. HK:n Sininen)1 mozzarellajuustopallo2-3 tomaattia1 prk vihreää pestoa Ohje:1 Viipaloi makkara noin sormen paksuisiksi, [Lue lisää]





Cannelonit kolmella eri täytteellä

Cannelonista eli putkipastasta saat helposti valmistettua herkullisen päivällisen. Tarveaineet 4-6 annokseen: Jauhelihatäyte400 g jauhelihaa1 pkt tuorejuustoa1 sipuli2 valkosipulinkynttä2 porkkanaa1 tl suolaa0,5 tl mustapippuria2 tl basilikaa150 [Lue lisää]





Jauhelihaburritot

Burritot ovat helppo ja nopea ruoka keskelle viikkoa. Tarveaineet 4 annokseen: 16 kpl tortilloja Täyte400g jauhelihaa1 sipuli1 suolaa0,5 tl mustapippuriaripaus maustepippuria ja kanelia1 tlk kidneypapuja1 [Lue lisää]





Tonnikalakiusaus

Kevyt, herkullinen ja edullinen viikonlopun ruoka. Tarveaineet 6 annokseen: 1 kg peruna-sipulisekoitusta2 prk tonnikalahiutaleita vedessä2 prk ruokakermaa (“kevyt & paksu”)2 rlk kuivattua tilliä2 tl soulaa1 [Lue lisää]





Minestronekeitto

Viikon aloitukseen herkullinen ja nopea keitto italialaisittain. Tarveaineet 6 annokseen: 1 iso sipuli1 porkkana1 valkosipulinkynsi hienonnettuna1 l vettä2 kasvisliemikuutiota2 tlk tomaattimurskaa240 g pastaa1 paprika1 maustekurkku1 [Lue lisää]





Pinaattiletut

Perinteiset pinaattiletut maisuvat myös niille, joille pinaattikeitto ei uppoa. Oletko koskaan syönyt pinaattilettuja seinäjokelaiseen tapaan? Tässä ohje myös siihen. Tarveaineet 4 annokseen: 1 pkt pakastepinaattia3 [Lue lisää]







Kanawokki ja nuudelit

Hyvä, helppo ja nopea arkiruoka viikon aloitukseen. Tarveaineet 4 hengelle: 400 g broilerin fileesuikaleita¼ tl suolaa2 valkosipulinkynttä400 g wokkivihanneksia1 prk ananaspaloja2 rkl soijakastiketta1 rlk makeaa [Lue lisää]





Appelsiinibroileria

Viikonlopuksi sopii hyvin maukas sitrushedelmäinen uunissa valimistettu broileri. Tarveaineet neljälle henkilölle: 3 kpl appelsiinia4 kpl broilerin rintaa tai koipireittä2 rkl oliiviöljyä0,5 kanaliemikuutioripaus cayennepippuria1 prk ruokakermaa1 [Lue lisää]







Täytetyt uuniperunat

Täytetty uuniperuna sopii hyvin ihan pääruoaksi, kuin illanistujaisiin suolaiseksi syötäväksi. Tarveaineet 4 hengelle: 8 kpl isoa Rosamundaareilusti karkeaa merisuolaaLohitäyte1 prk Ranskankermaa300-400 g Kylmäsavulohta1 rlk piparjuuritahnaa1 [Lue lisää]







Kuinka valmistat hyvä kahvin kotona

KahvinkeittimelläTärkein asia kahvin valmistamisessa on puhtaus. Pidä keittimesi vesisäiliö, putkisto, pannu ja suodatinosa puhtaana. Puhtaalla keittimellä saat raikkaan makuista kahvia, eikä epäpuhtaudet keittimessä pääse pilaamaan [Lue lisää]





Juustoiset silakkapihvit

Viikon aloitetaan herkullisilla silakkapihveillä. Kun perinteiseen silakkapihviin laittaa hieman täytettä, saat siitä vielä herkullisemman. Tarveaineet 4 annokseen: 500 g silakkafileitä2 rkl sinappia1/2 tl suolaa1/2 tl [Lue lisää]






Lännenmiehen pannu

Länkkäreissä lännenmiehet syövät nuotiolla papusoppaa, tässä ohje täyteläiseen ja todella herkulliseen lännenmiehen pannuun. Tarveaineet 4 annokseen: 400 g jauhelihaa2  sipulia2-3 valkosipulin kynttä1 pkt  pekonia1 rkl  [Lue lisää]





Leipää jokaiseen makuun

Pölyttyykö sinulla leipäkone keittiön alakaapissa, tai kellarikomerossa. Kaivappa se esiin ja anna sille uusi mahdollisuus näyttää hyödyllisyytensä. Tässä joitan ohjeita, jotka käyvät jokaiseen leipäkoneeseen. Kaikki [Lue lisää]






Kolmen lihan kastike

Pitkään haudutetut ruoat maistuvat viileässä alkusyksyssä. Tarveaineet 6-8 annokseen: 2 rss karjalanpaistilihaa1 rss broilerin koipia2 sipulia3 valkosipulin kynttäsuolaa maun kukaan15 kokonaista mustapippuria5-6 dl vettä3 rlk [Lue lisää]





Tirripaisti ja kuoriperunamuusi

Tirripaisti on vanhanajan herkku, jossa ei turhaan hienostella. Raaka-aineita on vähän, mutta lopputulos on todella herkullinen. Tämähän ei ole mitään kevyttä ruokaa, mutta ei tätä [Lue lisää]






Perinteinen lasagne

Tarveaineet lasagnevuoalliseen: 9- 12 lasagnelevyä voita, margariinia tai öljyä vuoan voiteluun Tomaattikastike1 rkl öljyä1 sipuli2 valkosipulinkynttä400 g jauhelihaa1 tl basilikaa0,5 tl rouhittua mustapippuria1 tl suolaa2 [Lue lisää]






Fish and chips

Voiko tästä perinteisempää Brittiruokaa olla? Tällä kertaa ei osteta valmiita kalapuikkoja vaan tehdään ne itse. Tarveaineet 4 annokseen: 2 pkt pakasteseitä2 kananmuna2 dl vehnäjauhoja3 dl [Lue lisää]






Kaalipata

Kaalipata on helppo ja kevyt arkiruoka, jota kannattaa tehdä iso kattila kerralla. Tarveaineet noin 10 annokseen: 600 g jauhelihaa1 pieni keräkaali (1,5 kg)5 porkkanaa2 sipulia5 [Lue lisää]






Kyljykset 3 tavalla

Kyljys on perinteinen viikonlopun ruoka. Tässä muutama tapa miten saat kyljyksistä todella herkullisen viikonlopun aterian. Tarveaineet 4 annokseen: 4 kpl kyljyksiä 1 dl vehnäjauhoja1 tl [Lue lisää]






Makkarastroganoff

Sroganoff on perinteinen ja herkullinen kastike itänaapuristamme. Tällä reseptillä saat yhtä herkullisen kastikkeen, mutta huomattavasti edullisemmin. Tarveaineet 4 annokseen: 1 HK sininen lenkki1 kpl sipuli2 [Lue lisää]





Pastaruukku

Tuttu pasta vähän uudenlaisella tavalla. Hyvää ja herkullista pienellä vaivalla. Tarveaineet 4 annokseen: Bolognesekastike:400 g jauhelihaa2 sipulia1-2 valkosipulinkynttä1 purkki tomaattimurskaaMausteeksi suolaa, mustapippuria ja basilikaa 300-400 [Lue lisää]





Gulassi

Viikonlopun ruoaksi paprikkaista pustan herkkua. Tarveaineet 6 annokseen:1 kg naudan paistia2 sipulia3 valkosipulin kynttä2 punaista paprikaa4 tomaattia1 suolaa3 tomaattipyreetä1 rkl paprikajauhetta5 dl vettä10 kokonaista mustapippuria1 [Lue lisää]





Boltsi-pasta

Viikko aloitetaan kasvisruoalla. Huhtasuo.fi testasi S-liikkeisiin saapuneet vegaaniset siemenpullat Boltsit. Teimme niistä herkullisen pastan. Tarveaineet 4 hengelle: 1 rasia Boltsi-siemenpullia1 sipuli2 valkosipulinkynttä2 porkkanaa1 tlk tomaattimurskaa1 [Lue lisää]





Välimerellinen lihapiirakka

Perinteinen levylihapiirakkaan ja Välimeri kohtaavat tässä ruoassa herkullisella tavalla. Tarveaineet pellilliseen piirakkaa: Rahkavoitaikina250 g voita tai margariinia4 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta1 prk (250 g) maitorahkaa [Lue lisää]







Suklainen pastakastike

Suklaan ja pastan yhdistäminen kuulostaa oudolle, mutta toimii yllättävänkin hyvin. Tumma suklaa antaa ryhtiä kastikkeelle. Tarveaineet neljälle: 400 g jauhelihaa, broileria tai lihapullia2 sipulia2 valkosipulin [Lue lisää]






Jauheliharisotto

Tällä ohjeella saat herkullisen ja kaukana koulun kuivasta risotto-oletetusta olevan jauheliharisoton. Tarveaineet 4 annokseen: 400 g jauhelihaa2 sipulia1 tl mustapippuria1 tl paprikajauhetta2 dl risottoriisiä7 dl [Lue lisää]







Maksaa kermakastikkeessa

Maksa on paljon mainettaan parempi ja herkullisempi ruhon osa. Tällä ohjeella saat maistuvaa ja herkullista maksaa kermaisella kastikkeella. Tarveaineet neljään annokseen: 500 g pala naudan [Lue lisää]






Rapujuhlat

Eilen tehdyn ruokakorivertailun tarvikkeista syntyy seuraavanlainen menu. Tonnikalasalaatti: 5-6 tomaattia1-2 kurkkua1 pussi pakasteherneitä1 pussi pakastemaissia2 purkkia tonnikala2 purkkia kermaviiliä2 tl tilliäripaus sokeria2 tl sinappia2 tl [Lue lisää]








Mistä halvin ostoskori rapujuhliin

Huhtasuo.fi tutki, mistä Seppälän marketista saat halvimmalla ainekset rapujuhliin. Tämä ei ole virallinen hintavertailu, mutta hyvin suuntaa antava kuitenkin. Kori on laadittu seuraavanlaisen menun mukaan. [Lue lisää]







Savukalasushi

Sushi on monelle tuttu japanilainen ruoka, mutta sushin sisältämä raaka kala ei monelle maistu. Tässä ohjeessa korvataan raaka kala savukalalla. Tarveaineet 4 hengen annokseen: 1 [Lue lisää]







Lihapullat ja juuressose

Aina ei lihapullien kanssa tarvitse olla pastaa tai perunamuusia. Tarveaineet 4-5 annokseen: 600 g  jauhelihaa 1 sipulia 1 dl korppujauhoja1 dl kermaa2 valkosipulin kynttä 1 tl suolaa 1 kananmunaaMausteeksi mustapippuria ja paprikajauhetta2 tlk tomaattimurskaasuolaa, mustapippuriJuuressose:4 [Lue lisää]




Broileripasta

Rallien käynnistyttyä valmistetaan perjantain kunniaksi kuskien kisapäivien ruokaa eli broileripastaa. Tarveaineet 4-5 annokseen: 400 g spagettia450 g broilerisuikaleita1 rasia tuoreita herkkusieniä1 rkl öljyä1 iso sipuli1 [Lue lisää]







Nakkipata

Keskiviikon ruokana helppo, mutta herkullinen nakkipata. Tarveaineet 4 annokseen: 1 pkt nakkeja2 porkkanaa1 pus herne tai hernemaissipaprika1 sipuli1/2 purjo5dl vettä1/2 tlk tomaattimurskaa2dl makaronia1 lihaliemikuutioMausteeksi mustapippuri [Lue lisää]





Kanakeitto

Tarveaineet 6 annokseen: 1 rasia broilerin koipia12 dl vettä 8 kpl mustapippureita1 tl suolaa2 pussi kasvissuikaleita2 pkt nuudeleita ½ pkt sulatejuustoa 1 tl sitruunapippuriatuoretta persiljaa [Lue lisää]







Kylmä espanjalaistyylinen gazpacho-keitto

Helteisen päivän ruoaksi sopii mainiosti espanjalaistyylinen kylmä gazpacho-keitto. Tarveaineet 4 annokseen: 1 prk tomaattimurskaa1 suippopaprika1 iso avomaankurkku2 pientä kesäsipulia2-3 valkosipulinkynttä2 viipaletta vaaleaa leipää2-3 rkl kylmäpuristettua [Lue lisää]




Dippilautanen

Helteiselle päivälle sopiva ruoka. Ei tarvitse uunia, eikä hellaa. Tarveaineet 4-6 hengelle: 1 pieni kukkakaali2 paprikaa1 iso kurkku4 porkkanaapala emmentaalia1 rasia kirsikkatomaatteja Dippi:2 Purkkia kermaviiliätuoretta [Lue lisää]






Munakas uunissa

Lämmin viikko aloitetaan runsaasti kasviksia sisältävällä uunimunakkaalla. Tarveaineet 4 annokseen: 450 g parsakaalia (tuoretta tai pakaste) 1 punainen paprika 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 4 tomaattia [Lue lisää]






Suolainen pannari

Pannari toimii hyvin myös suolaisena versiona. Suolaisesta pannarista on moneksi: se sopii lämpimäksi pääruoaksi tai pieneksi suolapalaksi illanistujaisiin, kylmänä se soveltuu vaikka nopeaksi lounaaksi kahvin [Lue lisää]





Pannupitsa grillissä

Taikina:2,5 dl vettä5 g hiivaa1 tl sokeriaöljyä6-7 dl vehnäjauhoja5 g suolaaTomaattikastike:1-2 valkosipulinkynttä1 pieni sipuli2 prk tomaattipyreetä1 dl oliiviöljyä Mausteeksi Oreganoa, mustapippuriaTäytteet:150g JuustoraastettaMozzarellaaTuoreita tomaattejaOliiviöljyäloput täytteet valinnan [Lue lisää]






Makkarakastike

Makkarakastike maistuu lähes jokaiselle, mutta tehdään siitä tällä kertaa vielä vähän herkullisempi. Tarveaineet 4 hengelle: 1 pkt savupekoni grillimakkaraa1 sipuli3-4 rkl vehnäjauhoja6-7 dl vettä1 lihaliemikuutiomausteeksi [Lue lisää]





Kreikkalaiset lihapullat

Perinteisiä lihapullia välimerellisellä lisämaulla. Tarveaineet 4 hengelle: 600 g jauhelihaa100 g fetajuustoa100 g vihreitä oliiveja1 sipuli4 valkosipulinkynttäpieni purkki tomaattipyreetä1 kananmunaloraus oliiviöljyämustapippuria ja timjamia Ohje: 1 [Lue lisää]






Perunapekonipannu

Tämä viikko aloitetaan helpolla ruoalla. Jos sinulta on viikonlopulta jäänyt keitettyjä perunoita, on ohje mitä helpon. Ruoan voit valmistaa niin sisällä paistinpannulla, kuin grillissä Muurikalla. [Lue lisää]






Jääkahvi, kesän kylmä virkistäjä

Jäätee on monelle tuttu juoma, muuta kahvista voi myös valmistaa vastaavia juomia. Tässä muutamia kylmiä kahvijuomia. Jääkahvi kahvijääpaloistaTarveaineet:3 dl vettä3 tl pikakahvijauhetta2-3 dl maitoa Ohje:1 [Lue lisää]






Siipiä jokaiseen makuun

Broilerin siivet on herkullisia ja helppoja valmistaa. Siipien ei välttämättä tarvitse olla tulisia. Tässä kolme erilaista kastiketta siipien kanssa tarjottavaksi. Tarveaineet 4 hengelle:n. 1 kg [Lue lisää]








Täytä jääkaappi oikein, säästät sähköä ja rahaa

On muutama syy miksi jääkaapissa kannattaa pitää oikea järjestys. Selkeä järjestys lyhentää oven aukioloaikaa, joka taas vähentää sähkönkulutusta. Lisäksi jääkaapin oikeissa osissa säilytettävät tuotteet säilyvät [Lue lisää]







Kanaa kookoskastikkeella

broilerin koipia tai rintapaloja1 pussi wokkivihanneksia (n. 400 g) 2 rkl currytahnaa tai 2 tl currya 1 purkki kookosmaitoa 1 sipuli 1 prk ananaspaloja 2 [Lue lisää]







Säilytä vihanneksesi oikein

Kasvikset ja hedelmät ovat eläviä tuotteita, joiden elintoiminnot jatkuvat myös korjuun jälkeen. Kasvit hengittävät, haihduttavat vettä ja kuihtuvat. Se, miten säilytät kasviksiasi, vaikuttaa säilyvyyteen, ulkonäköön [Lue lisää]







Cola ribsit

Tällä reseptillä saat mehukkaat ja maukkaat ribsit grillattua. Tarveaineet 4-5 annokseen: 1500g Possun kylkeä luullisena. Keittoliemi:2 l vettä1/2 l pullo colaa2 tl suolaa10 kpl kokonaista [Lue lisää]






Muurinpohjaletut

Ajaton kesäherkku, joka taipuu monenlaiseen tarpeeseen. Muurikoista saat pääruoan, jälkiruoan tai vain herkun vaikkapa mansikoiden ja vaniljajäätelön kera kesäiseen päivään. Tarveaineet 12 letulle: 1 l [Lue lisää]







Juustonugetit

Vanhan työkaveri pyynnostä paljastan tämän salaisen reseptin. Nämä toimivat kylminä ja kuumina, lisukkeena, pääruokana tai ihan dipattavaksi illanistujaisiin. Tarveaineet 20 nugettiin: 350 g Emmental-raastetta1 kananmuna3-4 [Lue lisää]







Kaalikääryleet varhaiskaalista

Varhaiskaalista tehdyt kääryleet ovat maultaan aivan taivaallisia. Ja kun tähän hommaan ryhtyy, ei niitä kannata vain muutamaa tehdä. Tarveaineet kääryleisiin: 1-2 kpl varhaiskaalia700 g jauhelihaa3 [Lue lisää]







Savolainen ohrarieska

Tutustuin tähän herkkuun vasta 14 vuotta sitten, mutta sen jälkeen tämä on kuulunut juhannusherkkuihin joka vuosi. Tarveaineet pellilliseen rieskaa: 1 l rasvatonta piimää4 dl rikottuja [Lue lisää]







Suolaisia puusteja juhannuspöytään

Korvapuustit ovat kaikille tuttuja, tällä ohjeella teet kahvi- tai aamiaispöytään suolaisia puusteja. Tarveaineet noin 18 puustille: Taikina:5 dl vettä50 g tuorehiivaa2 rkl sokeria1 1/2 tl [Lue lisää]








Mistä juhannuksen ruoat halvimmalla

Huhtasuo.fi tutki, mistä juhannuksen ruokakorin saa halvimmalla. Ruokakorissa on huomioitu lounaan uudet perunat, silli, voi ja salaatti sekä päivällisen grillivartaat, maissi, grillimakkara ja salaatti. Jälkiruokana [Lue lisää]







Burgeri kaikilla mausteilla

Muistatko vielä munahampurilaisen tai ananas hampurilaisen. Tässä ohje vanhanajan grilli burgeriin. Tämän voi tehdä myös grillissä, vaikka juhannuksen herkuksi. Tarveaineet 3 kerroshampurilaiseen: Pihvi:700 g Jauhelihaa [Lue lisää]





Loimutettua broileria

Tämä resepti tarvitsee ehdottomasti kaksi asiaa. Avotulen/hiiligrillin ja halsterin. Tarveaineet 4 hengelle: 4 Broilerin koipireittä (mieluiten marinoimattomia)Marinadi:2 rkl sitruunamehua3 rkl öljyä1 rkl hunajaa1 tl sinappia1 [Lue lisää]





Grillattua lohta ja sitruunapestoa

Tarveaineet 4-5 hengelle: noin 1 kg nahallinen lohi- tai kirjolohifile 1/2 dl öljyäpuolikkaan sitruunan tai limen mehusuolaa, mustapippuria, rosmariinia1 valkosipulinkynsivihreää sitruunaista pestoaVihreän peston ohjeen löydät [Lue lisää]





Täytetyt paprikat

Tämä kesäisen ruoan voi tehdä grillissä tai sadepäivän yllättäessä myös uunissa. Tarveaineet 4 annokseen: 4 punaista tai vihreää paprikaa200 g jauhelihaa1 sipuli2 valkosipulinkynttä1,5 dl kypsää [Lue lisää]







Lihavartaat grillissä

Kesä on grillaamisen ja ulkona syömisen aikaa. Tässä ohje grillivartaisiin viikonlopuksi. Tarveaineet 4 hengelle: 1 rasia kirsikka- tai luumutomaatteja24 kpl herkkusieniä 1 kpl kesäkurpitsa2 pkt [Lue lisää]






Nyhtöbroileri-tacot

Kun teet nyhtöbroileria, kannattaa sitä tehdän kerralla reilusti. Tässä vinkki, mihin voit nyhtöbroileria käyttää. Tarveaineet 4 hengelle: Nyhtöbroileria ohjeen löydät täältä 8 kpl pieniä tortillalettuja2 [Lue lisää]







Broileria ja hedelmäistä riisiä

Helppo ja maukas aloitus viikolle. Tarveaineet 4 annokseen: 3 kpl broilerin koipireittä tai rintaa3 dl basmati- tai jasmiiniriisiä6 dl vettä2 kanaliemikuutiotamehu ananaspurkeista8 ananasrengasta1 punainen paprika2 [Lue lisää]







Spagettia ja pestoa

Spagettia ei tarvitse aina syödä jauhelihakastikkeen kanssa. Tässä kaksi helppoa pestoreseptiä. Tarveaineet punaiseen chilipestoon: 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja2 valkosipulinkynttä0,5 dl auringonkukansiemeniä2,5 dl oliiviöljyä1 dl parmesan-raastettamustapippuria 1 [Lue lisää]





Lohi-munakasrulla

Helppo ja todella herkullinen ruoka. Sopii juhlapöytään niin läpimänä, kuin kylmänäkin. Käy mainiosti myös illanistujaisiin suolapalana tai pääruoaksi arkipäivään. Tarveaineet munakasrullaan: Munakaspohja:5 dl maitoa5 kananmunaa2 [Lue lisää]





Helppo ja nopea makaronilaatikko

Makaroonilaatikko on monen mieliruokaa. Tällä reseptillä teet herkkuruoan helposti ja nopeasti. 6,5-7 dl tummaa makaronia400 g jauhelihaa1 iso sipuli2 tl suolaa⅕ tl valkopippuria1-2 tl paprikajauhettamustapippuria3 [Lue lisää]






Suolakuoressa paistettu kala

Suolan sisässä uunissa paistuva kala jää meheväksi. Todellinen kesäinen kalaherkku. Tarveaineet 4 hengelle: 4 kpl ahventa, siikkaa, kuhaa tai yksi iso kala kuten lahna tai [Lue lisää]






Rocky road juustokakku

Näyttävä ja todella herkullinen kakku kesän juhlapöytiin. Tarveaineet kakkuun: Pohja:200 g keksimurua100 g voita tai margariiniaTäyte:200 g tummaa suklaata150 g irtokarkkeja (ranskanpastilleja, vaahtokarkkeja, minttusuklaata esim. [Lue lisää]






Kylmäsavulohi-juustokakku

Kesä on erilaisten juhlien aikaa. Tässä ohje juhlapöytään vaikka voileipäkakun tai suolaisen piirakan korvaajaksi. Tarveaineet kakkuun: Pohja:200 g hapankorppuja100 g voita1/2 dl ruohosipuliaTäyte:4 liivatelehteä350 g [Lue lisää]






Koskenlaskijan juureskeitto

Kevyt viikon aloitus. Tarveaineet 4-6 hengelle: 1 kg erilaisia juureksi tai pakasteesta suikalevihanneksi2 sipulia1 pkt Koskenlaskija-juustoa (viherpippuri tai voimakas)1 l vettä1 kasvisliemikuutioMausteeksi suolaa, mustapippuria ja [Lue lisää]






Perinteinen hernekeitto

Elämme kevättalkoiden aikaa ja mikä onkaan talkoisiin parempi ruoka, kuin perinteinen hernekeitto. Tarveainet kolmeen litraan keittoa: 500 g kuivattuja herneitä2 1/2 l vettä500 g jauhelihaa [Lue lisää]






Voileipäkakku

Koulujen päättäjäiset ja ylioppilasjuhlat lähenevät. Tässä hyvä, helppo ja edullinen voileipäkakku. Tarveaineet kakkuun:3 pakettia paahtoleipääTäyte:3 pakettia kinkkusuikaleita tai -kuutioita150 g Emmental-raastettapätkä purjoa1 punainen paprika3 purkkia [Lue lisää]






Keventäjän puolukkaiset lihapullat

Kesä tulee kovaa vauhtia ja moni haluaa keventää vähän ruokavaliota. Tässä herkullinen vaihtoehto perinteisille lihapullille. Tarveaineet 4 hengelle: 1 dl kaurahiutaleita1 rkl perunajauhoja1 dl puolukkahilloa [Lue lisää]







Tervellistä naposteltavaa ja vaihtoehto karkille

Banaanilastut Tarveiaineet:2-3 kg Banaania Ohje (uunissa):1. Kuori ja viipaloi banaanit noin puolensentin viipaleiksi.2. Levittele viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille vieriviereen.3. Lämmitä uuni 50 asteeseen ja laita pelti [Lue lisää]






Pastasalatti

Äitienpäivän jalkeen palataan arkeen. Vaikka syödäänkin hieman kevyemmin, ruoan ei tarvitse olla tylsää. Tarveaineet 4 annokseen: 250 g pastaa 1 rasia kirsikkatomaatteja½ kurkku1 keltainen paprika½ [Lue lisää]






Suklainen mansikkakakku

Näin äitienpäivän ovella vinkki huomiselle. Tämä on helppo ja todella herkullinen kakku. Tarveaineet kakkuun:Pohja:4 kananmunaa2 dl sokeria1 dl vehnäjauhoja1 dl perunajauhoja2 tl leivinjauhetta Täyte:Mansikkahilloa1 purkki [Lue lisää]






Paistetut muikut

Jos tästä kalaruoka paranee, alkaa se olla jo pilalla. Tarveaineet 4 hengelle: 500-600 g pieniä muikkujaruisjauhoja suolaamustapippuriavoita paistamiseen Ohje:1. Puhko (perkaa) muikut.2. Huuhtele puhkotut muikut [Lue lisää]






Kaalilaatikko

Aloitetaan arki vanhalla tutulla laatikkoruoalla. Kaalilaatikkoa ei välttämättä tarvitse paistaa, jos omistat haudutuspadan. Tarveaineet laatikkoon:1 kg kaalia1 l lihalientä 3 dl riisiä (tai ohrasuurimoita) 400 [Lue lisää]






Vorschmack a’la Christian

Tämä resepti ei ole oikea vorschmack-resepti, mutta paljon helpompi. Nopea ruoka tämä ei ole, joten varaa aikaa ainakin 6 tuntia. Tarveaineet 4-6 annokseen: 400 g [Lue lisää]






Jäikö vapulta nakkeja syömättä?

Tässä muutama resepti, joihin voit käyttää vapusta jääneitä nakkeja. Nakkistroganoff300-400 g nakkeja1 sipuli1 rlk öljyä2-3 rkl vehnäjauhoja4 dl vettä1 rkl tomaattisosetta2 tl soijakastiketta1 dl ruokakerma1 [Lue lisää]








Mitä mukaan Vappupiknikille?

Rento Vappupäivän piknik on mukava tapa viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa. Mutta mitä ottaa mukaan piknikille? Tässä muutamia vaihtoehtoja, mitä herkkukoriin voi pakata. Jutun [Lue lisää]






Tippaleivät

Samalla tavalla, kuin munkit, myös tippaleivät on ehdoton vapun herkku. Tarveaineet 10 tippaleipään: 4 munaa2 rkl sokeria2 dl simaa4½ dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta1 tl vaniljasokeria½-1tl [Lue lisää]






Lihamureke

Tarveaineet murekkeeseen: 700 g jauhelihaa 140 g pekonia 2 sipulia ½ tl nelimaustettasuolaa ja mustapippuria½ dl persiljasilppua 1 kananmuna 1 rkl perunajauhoja3 rkl voita 2 [Lue lisää]









Kanakeitto Halla-ahon tapaan

Makaronia, kanasuikaleita ja herne-maissi-paprikaa, sekä sulatejuustolla suurustettu liemi – ei kuulosta kovin houkuttelevalta ruoalta. Keitto on kuitenkin erittäin hyvää ja ruokaisa, eikä jätä nälkäiseksi. Tämä [Lue lisää]









Pääsiäispöydän herkut uusiokäyttöön

Pääsiäisestä jää monelle ruokaa yli. Sitä ei kannata heittää pois, vaan tuunamalla pääsiäisherkkuja, saadaan niistä aivan uusia ruokia.Tässä muutamia ohjeita herkullisiin aterioihin. Pastaa ja savukalaa [Lue lisää]








Täydellinen karjalanpaisti pääsiäiseksi

Jos lammas ei maistu, niin karjalanpaisti toimii aina juhlapöydän lihaisena herkkuna. Tällä ohjeella onnistut varmasti. Muista vaan varata reilusti aikaa. Tarveineet karjalanpaistiin: 600 g luutonta [Lue lisää]






Valkosipuliperunat

Erittäin hyvä lisuke lihalle, kalalle ja broilerille. Sopii niin arkeen, kuin juhlapöytään. Tarveaineet 4-6 annokseen: 1 kg perunoita 4 dl kuohukermaa 8 kpl valkosipulin kynsiä [Lue lisää]







Valkosipulilla täytetty kana

Tämä on loistava vaihtoehto pääsiäisen juhlapöytään lampaan tilalle. Tarveaineet: 1 raaka broileri 2 sitruunaa 1 valkosipuliMustapippuria, suolaa, paprikajauhetta, timjamia ja rosmariinia OliiviöljyäVoitaPerunoita Ohje: 1. Pyyhi [Lue lisää]





Suklainen juustokakku pääsiäispöytään

Tarveaineet kakkuun: Pohja:200 g kaura- tai cookie-keksejä100 g voita tai margariiniaTäyte:200 g Pätkis Mini Bites -paloja100 g maitosuklaata1 purkki vatkautuvaa vaniljakastiketta1 rasia maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa4-5 [Lue lisää]






Ei enää villasukkaa pääsiäispöytään

Tällä ohjeella saat herkullisen ja murean lammaspaistin pääsiäispöytään. Tarveaineet paistiin: 2 kg lampaanpaistia10 valkosipulinkynttä2 tl suolaa2 tl timjamia2 tl salviaa1 tl mustapippuria Valelu:3 dl punaviiniä3 [Lue lisää]







Cottage pie

Tarveaineet yhteen isoon vuokaan: 700 g jauhelihaa 2 sipulia 3 porkkanaa 1 tl timjamia 2 rkl vehnäjauhoja 2,5 dl vettä 2 rkl riista- tai kanttarellifondia [Lue lisää]






Chili con carne

Chili con carne on kaikille tuttu ruoka. Se on muutakin, kuin 400 grammaa jauhelihaa ja loput pussista. Chili con carne on helppo ja halpa valmistaa [Lue lisää]






Kasvismuhennos

Kasvismuhennokset voi valmistaa uunissa, hellalla tai haudutuspadassa. Tarveaineet padalliseen muhennosta: 1 keskikokoinen (n. 400 g) bataatti 400 g lanttua2-3 porkkanaa2 sipulia3-4 valkosipulin kynttä500 g ruusukaalia5 [Lue lisää]






Tomaattinen uunisei

Tämä helppo ja halpa uunikala käy niin arkeen ja vähän juhlavampaakin pöytään. Tarveaineet 4 annokseen: 400 g seitäsuolaa1-2 rkl öljyä1 porkkana100 g herneitä2 valkosipulinkynttä1 sipulijuustoraastetta400 [Lue lisää]






Viisi kiusausta

Kinkkukiusaus ja Janssoninkiusaus ovat kaikille tuttuja. Tässä viisi kiusausta, joilla saat vaihtelua tuttuun ruokaan. 1. Jauhelihakiusaus Tarveaineet yhteen vuokaan:1 kg peruna-sipulisekoitusta4 prk ruokakermaa400 g jauhelihaamausteet [Lue lisää]





Juuresämpylät

Tarveaineet 12 sämpylään:1/2 pkt tuorehiivaa 3 dl vettä 1 pieni keitetty ja muussattu peruna 0,5 dl juuriselleriä raasteena1 dl porkkanaa raasteena6-7 dl vehnäjauhoja 1 [Lue lisää]






Tonnikala-makaronilaatikko

Tarveaineet 4-6 annikseen:5 dl makaronia 1 tl suolaa 1 Sipuli 1 dl juustoraastetta 1 prk tonnikalaa öljyssä (valutettuna) Munamaito:6 dl maitoa2 munaa 1,5 tl paprikajauhetta [Lue lisää]








Silakkaburgerit

Herkullinen, halpa ja helppo kalaburgeri. Tarveaineet 4 burgeriin:300-400 g silakkafileitä n. 1 dl ruisjauhoja ripaus suolaa ripaus mustapippuria 1/2 dl tilliä hienonnettuna voita ja öljyäLisäksi:4 [Lue lisää]







Sianlihakastike eli “läskisoosi”

“Läskisoosi” on monelle tuttu koulusta, mutta hyvin ja hartaudella tehty sianlihakastike on todellinen herkku. Sianlihan laatu ratkaisee paljon. Paras lihan ja rasvan suhde on 40/60. [Lue lisää]






Belmannin-pannu

Pyttipannu on jokaiselle tuttu ruoka. Belmannin-pannu on vähän hienostuneempi versio perinteisestä pyttipannusta. Tarveaineet 4 annokseen: 5 isoa perunaa 1 paketti pekonia 1 iso sipuli 1 [Lue lisää]






Appelsiinikeikauskakku

Perinteinen ananaskeikauskakku appelsiiniversiona. Tarveaineet kakkuun:Taikina:3 munaa2 dl sokeria4 dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta1 dl appelsiinimehua150 g sulatettua voita tai margariiniaPohjalle:1 iso tai 2 pientä luomuappelsiinia3 rlk hunajaa3 [Lue lisää]





Kirkas kalakeitto

Mikä onkaan parempaa, kuin aloittaa viikko hyvällä ja kevyellä keitolla? Kirkaslieminen kalakeitto maistuu kaikille. Tarveaineet 4-6 annokseen:400 g lohta, haukea tai seitäiso nokare voita1 l [Lue lisää]









Ranskalainen maalaispata

Mikä sopisi viikonlopuksi paremmin, kuin pitkään haudutettu pataruoka? Tarveaineet padalliseen:1 kg karjalanpaistilihaa5 porkkanaa2 isoa sipulia3 valkosipulin kynttä1 purkki hillosipuleita4-5 dl punaviiniä1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja (kuutioituja)1 [Lue lisää]





Kanarisotto

Pitkäjyväistä riisiä, kanaa tai jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa, kuivaa ja mautonta. Tällaisena moni muistaa koulun risoton. Mutta risotto on jotain aivan muuta. Tarveaineet 4 annokseen:1 sipuli2 [Lue lisää]






Savuporo-juuressosekeitto

Kun tuttuun juuressosekeittoon laittaa savuporojuustoa, on kevättalven keveä herkkuruoka valmis. Tarveaineet 4 annokseen:3 isoa porkkanaa6-7 perunaa2 sipulia1 isohko palsternakkapala juuriselleriä (voi korvata vaikka lantulla)vettä2 rkl [Lue lisää]







Kookosmokkapalat

Mokkapalat on klassinen herkku. Tässä uusi vaihtoehto vanhaan reseptiin. Tarveaineet pellilliseen kookosmokkapaloja: Pohja:4 kpl kananmunia 4,5 dl sokeria 300 g voita (sulatettuna) 3 dl maitoa [Lue lisää]






Hunajakana

Tämä hunajan ja kanan herkullinen liitto on kuin gastronomian taivaassa luotu. Tarveaineet 4 annokseen:4 Broilerin rintaa tai koipireittä½ dl Öljyä1 dl Chilikastiketta3 rkl Hunajaa1 dl [Lue lisää]







Levylihapiirakka

Lapsuudesta varmasti on monelle tuttu lihapiirakka, mikä tehtiin uunipellillä. Tämä herkku alkaa taas tehdä uuta tulemista. Tässä helppo ja hyvä resepti pelliliseen lihapiirakkaa. Tarveaineet pellilliseen [Lue lisää]







Nyhtöbroileri

Nyhtöbroilerin valmistus on melko aikaa vievää, mutta lopputulos on herkullinen. Tarveaineet 4 annokseen:1 kg broilerin koipireisiä 4 dl colajuomaa 3 rkl soijakastiketta 2 rkl ketsuppia [Lue lisää]






Perinteinen silakkalaatikko

Perinteinen silakkalaatikko on tänä päivänä melko unohdettu herkku. Laatikko on kuitenkin helppo tehdä, edullinen ja todella hyvä. Ota tästä talteen perinteisen silakkalaatikon ohje. Tarveaineet 6 [Lue lisää]







Perinteinen makkarakeitto

Tarveaineet 4 hengelle: 400-500 g lenkki- tai grillimakkaraa2 lihaliemikuutiota1 l vettä6 isohkoa perunaa3 porkkanaa1 sipuliMausteeksi kokonaisia musta- tai maustepippureita ja pinnalle persiljaa. Ohje: Kuutio makkara [Lue lisää]






Pienen budjetin lehtipihvi

Tarveaineet kahdelle isolle tai kolmelle normaalikokoiselle lehtipihville: 400 g jauhelihaaMausteeksi suolaa, mustapippuria ja grillimaustetta Ohje:1. Jaa jauheliha kahteen tai kolmeen osaa. 2. Muotoile jauhelihasta painelemalla [Lue lisää]






Muffinisämpylät

Aineet kuuteen muffiniin:3,5 dl vettä0,5 pkt tuorehiivaa3 rlk oliiviöljyä2 tl suolaa2 valkosipulin kynttä murskattuna1 rlk hunajaa tai sokeria8 dl vehnäjäuhoja Ohje:Suosittelen käyttämään kuusireikäistä pinnoitettua muffinivuokaa.1. [Lue lisää]





Nopea juustoinen kalakeitto

Tämä ruoka on varsinainen “laiskanmiehen” kalakeitto: ei tarvitse kuoria, pilkkoa, eikä paloitella. Ainekset vaan kattilaan ja hetken päästä pöytään syömään. Tarveaineet neljään annokseen:1 kg peruna-sipulisekoitus [Lue lisää]







Focaccia leipä

Focaccia on Italiaa aidoimmillaan. Se on helppo ja todella maukas leipä, joka ei tarvitse päälleen rasvaa, juustoa tai leikkelettä. Focaccia on lättänä leipä, vähän meidän [Lue lisää]






Sushi tyyliin tarjottu lihakääryle

Tarveaineet 4 hengelle:400 g jauhelihaa1 kananmuna 1-2 pakettia amerikanpekoniapala Emmental-juustoa1 purkki persikan puolikkaita1 punainen paprikasuolaa, mustapippuria, valkosipulia Ohje:1. Suikaloi paprika, säilykepersikat ja juusto.2 Sekota jauheliha, [Lue lisää]





Sitruunavoissa paistetut silakat ja perunasose

Aikoinaan eräs suomalainen ministerikin kehotti syömään silakkaa. Silakka on ehkä vähän aliarvostettu kala Suomessa, mutta tällä reseptillä saat suussasulavan silakka-aterian vaikka viikonloppua juhlistamaan. Sitruunaiset silakat:Tarveaineet [Lue lisää]





Keltainen kanacarry ja riisiä

Todella helppo ja nopea ruoka näin viikon aloitukseen. Tarveaineet 4 annokseen:400 g broilerisuikaleitaöljyä paistamiseen2 sipulia3 porkkanaa2 rlk keltaista carrytahnaa1 tlk Kookosmaitoa 3 dl riisiä (basmati- [Lue lisää]






Karamellisoitua kanelibanaania ja vaniljajäätelöä

Tässä jälkiruoka, joka taipuu moneen. Sopii arkisen ja juhlallisen ateria jälkiruoaksi tai illanistujaisten makeaksi tarjottavaksi. Tarveaineet 4 annokseen:3-4 banaania (mielellään vähän raakoja)reilu ruokalusikallinen voita tai [Lue lisää]






Härän häntää tomaattikastikkeessa

Härän häntä, niin kuin muutkin ei niin tutut ruhonosat, on hieman vieroksuttu. Härän häntä on halpaa ja erittäin maukasta lihaa. Valmistusaika on pitkä, joten maltti [Lue lisää]






Porkkana-bataattisosekeitto

Viikko voitaisiin aloittaa kevyesti. Kevythän ei tarkoita, ettei ruoka ole herkullista. Tässä erittäin herkullinen ja kevyt sosekeitto kylmän talvipäivän lämmittäjäksi. Ainekset 4 annokseen:4 keskikokoista porkkanaa4 [Lue lisää]






Kolmen lihan pata

Mikä olisi parempi ruoka kylmänä talvipäivänä, kuin pitkään hautunut lihapata? Tämän reseptin alkuperää en tiedä, mutta ravintolakoulussa tätä tehtiin. Silloin 1980-luvulla tämän nimi olisi nykypäivän [Lue lisää]




Vähän hauskempi ja helpompi lihapullapasta

Tällä ruoalla yllätät perheen nuoremmat – ja miksei vanhemmatkin – ruokailijat. Tarveaineet 4 annokseen: 20-30 valmista lihapullaa (jos et jaksa itse tehdä, Xtran einespullat ovat [Lue lisää]






Pilahviriisiä ja kanaa

Tarveaineet 4 annokseen: 400 g broileria2 dl Basmati-riisiä (tavallinen puuroutumaton riisikin käy)2 sipulia2-3 valkosipulin kynttäkourallinen rusinoitakourallinen manteleita tai pähkinöitä (ei maapähkinä)1 suippopaprika renkainaMausteeksi kanelia, curryä, [Lue lisää]





Helppo Pitsakranssi

Tarveaineet:10 levyä lehtikaikinaa150- 200g juustoraastetta2 kananmunaaMausteet basiliga, oregano ja valkosipulia Täytteeksi voit laittaa oman valintsai mukaan mitä haluat.Kuvan kranssiin laitoin, kinkkua, salamia ja tuoretta tomaattia. [Lue lisää]





Täytetyt lihapullat ja pasta

Tarveaineet 4 hengelle: 400 g Sika-nautajauheliha 0,5 dl korppujauhoja Ripaus suolaa 0,5 tl paprikajauhetta1 pieni sipuli1 iso valkosipulinkynsi Aurajuustoa tai juustoraastetta Pekonia (ei pakollinen) Ohje: Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Laita [Lue lisää]





Vähän kevyempi lasagne

Tarveaineet:1 sipuli1 rkl öljyä 4-6 valkosipulin kynttä (ei pakollinen)2 porkkanaa (raasteena)2 tölkkiä tomaattimurskaa 200 g jauhelihaa 9-10 lasagne levyä150 g juustoraastetta 3-4 tomaattia (viipaleina) Mausteiksi pitsamaustetta, liemikuutio, mustapippuria. Valmistus: Kastike: [Lue lisää]






Herkullinen pitsa

Pellilliseen pitsaa:3 dl viileää vettä 25 g (⅓ pkt) hiivaa 1 tl suolaa 3 rkl öljyä noin 5-6 dl vehnäjauhoja Tomaattikastike:1 tlk paseerattua tomaattia3 valkosipulinkynttä2 […]







Kun joulukinkku ei enää maistu

Kun joulu on nyt takana ja joulupöydän antimia on syöty vatsantäydeltä. Alkaa moni kaipaamaan jo muunlaista ruokaa. Monella on kinkkua kaapissa vielä reippaasi. Tässä sinulle […]




Pappilan hätävara

Joululta jää useasti kakkuja ja pikkuleipiä syömättä. Niitä ei kannata heittää pois, vaan hyödyntää ruoanlaitossa. Helpon, edullisen ja todella herkulisen jälkiruoan saat tehtyä, näistä joululta […]



Perunasalaatti

Viimeisiä kinkun siivuja vielä särpiessä, alkaa uusi vuosi kolkutella ovella. Perinteisestihän uuden vuoden pöytään on kuulunut perunasalaatti ja nakit. Monet kaupankin perunasalaatit on ihan hyviä, […]