Vuoden vaihteen terveiset

Näin vuoden viimeisenä päivänä, kun vanha ja tuleva vuosi lyövät kättä, on hyvä hetki muistella loppuvaa vuotta ja kurkistaa, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.

Vuosi 2018 oli Huhtasuolla hyvä vuosi. Näkyvimpänä projektina mainittakoon Kangaslammen Toimintapuistoon rakennettu Lammenlava ja sen avajaiset 7.10.2018. Lava toteutui yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Rakentamisesta vastasivat Pentti Orell ja Pentti Tiihonen, apukäsinä heillä toimivat Jaakko Järveläinen, Jarmo Vaarinen sekä Mikko Heikkilä. Heille suuri kiitos!

Huhtakeskuksen Kylätoimistolla alkoi keväällä uusi Ihmisten ilmoille -hanke, jonka vetäjänä toimii Kirsi Valkonen. Hanke mahdollistaa alueen ikäihmisille mielekästä tekemistä ja uusien taitojen oppimista yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Hankkeen seuraava tavoite on jakaa ikääntyvälle väestönosalle älylaitteet (puhelimet/tabletit/tietokoneet). Voit viedä itsellesi tarpeettoman laitteen Kylätoimistolle, josta se jatkaa matkaansa uudelle käyttäjälle. Hieno juttu!

Vuoden loppupuolella kaupunki palkitsi entisiä ja nykyisiä huhtasuolaisia. Ahkerat puuhaihmiset Kirsi Takanen Huhtasuon päiväkeskuksesta ja Pentti Orell sekä Markku Saarinen kantoivat kortensa kekoon roskattomamman Huhtasuon puolesta. Takanen haluaa painottaa, että siivouksen suoritti päiväkeskuksen ahkerat asiakkaat, eikä palkinto siksi kuulu yksin hänelle, vaan koko päiväkeskukselle. Kiitos myös asukasyhdistyksen puolesta kaikille siivoustalkoisiin osallistuneille!

Huhtakeskuksella aloitti toimintansa myös muutama uusi yrittäjä: Ravintola Newroz ja Kangaslammen kukka avasivat ovensa. Onnea ja menestystä yrittäjille!

Mitäpä vuosi 2019 tuo Huhtasuolle tullessaan? Ensi syksynä Kangasvuoreen avataan uusi päiväkoti-koulu ja Pupuhuhdan vanha päiväkoti-koulu lakkautetaan. Etenkin uusi päiväkoti tuonee lisää paljon kaivattuja päiväkotipaikkoja.

Pupuhuhdan vanhan perhepuiston tilalle aletaan rakentaan vuoden 2019 aikana uutta, nykyaikaista, interaktiivista toimintapuistoa. Puistoalueella nykyaikaisine valaistusratkaisuineen halutaan lisätä alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Vuoden alusta asukasyhdistyksen kanssa yhteistyössä aloittaa toimintansa uusi verkkolehti huhtasuo.fi. Lehdestä on saatu jo alkupaloja, jääkäämme odottamaan, millaisia juttuja lehti ensi vuoden aikana julkaiseekaan.

Huhtasuon asukasyhdistys toivottaa alueen asukkaille kaikkea hyvää vuodelle 2019! Tehdään ensi vuonna Huhtasuosta vieläkin parempi paikka asua ja elää.

Huhtasuon asukasyhdistys
puheenjohtaja
Tapio Ruosteinen