Elämää vapun jälkeen

Hyvää vappua huhtasuolaiset!

Kevään saapuessa saapui Kangaslampeen myös tuttu joutsenpariskunta. Kadutkin ovat päässeet eroon hiekotussorasta, joten kevyenliikenteenväylät ovat nyt reippailukunnossa. Tennarit jalkaan tai pyörän selkään ja nauttimaan kauniista kevätsäästä!

Mitä saapunut kevät tuo tullessaan? Huhtasuon lähikirjasto ja nykyisin Perttulana tunnettu nuorisotila täyttivät 40 vuotta 25.4. Onnea vielä kerran!

Viikon kuluttua eli 7.5. Huhtasuolla pidetään jälleen ympäristön siivoustalkoot alkaen klo 10. Tarvittavia välineitä (huomioliivejä, hanskoja, säkkejä, siivouspihtejä jne.) saa Kylätoimistolta ja Kulttuuri- ja hyvinvointikeskukselta Nevakatu 2:sta. Talkoolaisille on luvassa virvokkeita siivouksen ohessa. Kesäkuun alussa Huhtakeskus täyttyy markkinahulinasta, kun perinteeksi muodostunut kesätapahtuma järjestetään 4.6. klo 10-14 välisenä aikana. Markkinatunnelman lisäksi tarjolla on ohjelmaa kaiken ikäisille. Asukasyhdistys järjestää keskikesän juhannusjuhlan Lammen lavalla, toimintapuiston kupeessa. Edellä mainituista tiedotamme tarkemmin lähempänä tapahtuma-ajankohtia.

Kun katsotaan kauemmas tulevaisuuteen, muutoksen tuulet tulevat puhaltamaan Huhtasuolla. Kangasvuoren entisen sairaalan ympäristöön tulee nousemaan uusi kerros- ja pientaloalue. Sairaalan vanha päärakennus on suojeltu kohde, joten se säilyy alueella. Asukasyhdistys käy keskustelua sairaalan alueen omistajatahon kanssa siitä, voisiko päärakennuksen tiloja jotenkin hyödyntään Huhtasuon alueen asukkaiden harrastus- ym. tiloina tulevaisuudessa.

Keskustelua on herättänyt myös Huhtakeskuksen nykytila ja tulevaisuus. Miten ostoskeskusta ja sen ympäristöä saataisiin nykyaikaistettua ja viihtyisyyttä lisättyä? Nevakadun aukio, joka toimii tietynlaisena Huhtakeskuksen etupihana, on verrattain viihtyisä, joten itse ostoskeskus pitäisi päivittää samalle tasolle. Asukasyhdistys käy neuvotteluja kesän ja tulevan syksyn aikana Huhtakeskuksen omistajan kanssa siitä, miten keskusta voisi kehittää.

Tällaisin eväin kohti tulevaa kesää!

Asukasyhdistyksen pj.
Tapio Ruosteinen