Poikkeusoloissa elämää

Kukaan ei ole voinut olla huomaamatta maassamme vallitsevaa poikkeustilaa. Koronavirus muutti suunnitelmat, puhutaanpa yksilöstä tai yhteiskunnasta, kertaheitolla. Normaalielämän tilalle tulivat mm. pleksit kauppojen kassoille, etätyöt ja -koulut koteihin, kokoontumisrajoitukset ja koteihin eristäytyminen. Tällä hetkellä tuntuu, että korona on aiheuttanut myös kevään peruuntumisen, ainakin jos lämpömittaria katsoo.

Vajaa kuukausi sitten uutisoitiin, että Huhtasuon palvelutalossa on yksi todettu korona-tartunta. Kaikeksi onneksi tartunta ei levinnyt muihin talon asukkaisiin tai henkilökuntaan ja tästä on ehdottomasti kiitettävä kyseisen asumisyksikön henkilökunnan toimintaa leviämisen estämiseksi. Kiitos!

Asukasyhdistys päätti tarttua toimeen ja on tarjonnut poikkeusaikana esim. kauppa-apua ikäihmisille. Hiltusen Sepolle tästä kiitos! Kuten arvata saattaa, vaikuttaa korona myös asukasyhdistyksen tapahtumiin ja muun muassa nyt keväälle suunniteltu Viron reissu jouduttiin perumaan. Katsellaan uutta reissua syksyllä.

Maaliskuussa korviimme kantautui suru-uutinen, kun Huhtasuon asukasyhdistyksen pitkäaikainen jäsen ja järjestöaktiivi Vesa Karvinen kuoli. Vielä kerran tahdomme ottaa osaa Vesan läheisten suruun.

Vaikka aika onkin poikkeuksellinen ja vaatii ihmisiltä mukautumiskykyä, on tässä ajassa jotain hyvääkin. Ilmansaasteiden määrä on vähentynyt ja miljoonakaupunkien savusumu on kadonnut lähes kokonaan. Maapallomme sai kaipaamansa hengähdystauon. Leikkisästi voidaan sanoa, että kun ihmset ovat vetäytyneet koteihinsa, ottaa luonto vallan. Moni on varmaan nähnyt kevään aikana Huhtasuon alueella liikuskelleen metsokukon?

Jaksetaan vielä pysytellä kotona ja lähiympäristössä, kyllä tämä poikkeustila aikanaan päättyy ja elämä normalisoituu. Vaikka kaikki tapahtumat onkin peruttu, elämä jatkaa kiertokulkuaa ja kesää kohti mennään. Kaikesta huolimatta hyvää vappua kaikille!

Tapio Ruosteinen
Huhtasuon asukasyhdistyksen pj.