Katse seuraavaan vuosikymmeneen

Vuosituhannen toinen vuosikymmen on päättymäisillään, joten kerrataanpa, mitä vuosi 2019 piti sisällään Huhtasuolla. Päättyvän vuoden aikana maisemakuvasta hävisi Kangasvuoren sairaalan miljöö suojeltua päärakennusta lukuunottamatta. Lisäksi Pupuhuhdan koulurakennuksen purkutyöt käynnistyivät marraskuun lopulla. Mutta siinä, missä vanhaa purettiin, rakennettiin – ja rakennetaan edelleen – tilalle uutta. Kangasvuorentien varteen nousi uusi Kangasvuoren päiväkotikoulu, joka otettiin käyttöön syksyllä koulujen alkaessa. Sairaalan tontille Huhtasuon yhtenäiskoulun taakse kohoaa uusi asuinalue. Pupuhuhdan perhepuisto koki täydellisen muodonmuutoksen, kun leikkipuistoon pystytettiin nykyteknologialla varustetut, interaktiiviset Sona-tanssikaari ja Sutu-palloiluseinä. Puiston avajaisissa 30.10. olivat mukana Jyväskylän kaupungin ja leikkipaikkavälinevalmistaja Lappset oy:n edustajan lisäksi Huhtasuon asukasyhdistys ja Huhtasuo.fi. Avajaisten kävijämäärä ylitti kaikki odotukset n. 180 vieraalla.

Asukasyhdistys oli monessa mukana tänäkin vuonna ja tässä kohdassa täytyy kiittää kaikkia asukasyhdistyksen aktiiveita. Heitä, jotka jaksavat tapahtumasta toiseen organisoida, puuhata, edustaa ja järjestää. Kiitos! Missä kaikkialla asukasyhdistys oli mukana? Kevättalvella järjestimme Kangaslammen Lammenlavalla laskiaistapahtuman soppatykkeineen. Alkukesästä olimme yhtenä järjestäjänä perinteisillä Huhtakeskuksen markkinoilla, jotka tänä vuonna katoivat nimeä Huhtasuon Hulinat. Hulinoita seuraavana päivänä järjestimme yhdessä seurakunnan kanssa Huhtakarpalo-laavulla Vuorilammen rannassa Suvilaulajaiset. Loppukesästä Lammenlavalla pidettiin Runokaraoke ja vietettiin Venetsialaisia. Marraskuussa asukasyhdistys järjesti Tallinnan-matkan ja joulukuussa laulettiin vielä kauneimmat joululaulut Huhtakarpalolla.

Tiesithän muuten, että Huhtakarpalolla on aina takuuvarmasti polttopuita valmiina? Tästä on ehdottomasti kiittäminen Hiltusen Sepon johdolla toimivaa laavutiimiä, joka huolehtii polttopuiden lisäksi myös laavun ja sen ympäristön siisteydestä.

Vuonna 2020 Huhtasuon asukasyhdistys tulee olemaan entistä näkyvämpi toimija alueella. Näkyvimpänä hankkeena yhdistyksellä on hankkia tulevan vuoden aikana huhtasuolaislähtöiselle mäkilegenda Matti Nykäselle jonkinlainen pysyvä muistomerkki alueellemme. Lisäksi asukasyhdistys on mukana samoissa tapahtumissa, kuin tänäkin vuonna, mutta myös uusia tapahtumasuunnitelmia on luotu. Tulevista tapahtumista ilmoitamme mm. asukasyhdistyksen Facebook-sivulla. Otahan seurantaan.

Rauhaisaa joulunaikaa ja riemukasta uutta vuotta!
Huhtasuon asukasyhdisys ry
puheenjohtaja Tapio Ruosteinen