Luonnonkaunis Huhtasuo

Kuinka moni on laittanut merkille, että asumme oikeasti luonnonkauniin ja monimuotoisen luonnon ympäröimänä? Monelle tulee mieleen Huhtasuosta vain negatiiviset asia, ”siellä on sellaista ja tällaista”. Erikoisen asiasta tekee se, että eniten Huhtasuota arvostelevat negetiiviseen sävyyn ihmiset, jotka eivät ole asuneet alueella päivääkään. Osa arvostelijoista ei ole edes välttämättä käynyt Huhtasuon alueella ikinä. Mielikuvat Huhtasuosta on luotu pitkälti kuulopuheiden ja uutisoinnin perusteella.


Monellako asuinalueella on kolme lampea, joissa voi uida tai kalastaa? Kuinka monella asuinalueella hiihtoladulle pääsee melkein kotiovelta? Liikuntapuisto on kevelymatkan päässä lähes kaikille alueella asuville. Luonto on melkein jokaisen takapihalla. Liikuntaa voi harrastaa todella monipuolisesti: Luontopolku vie sinut vaihtelevan kangasmaaston, suoalueen ja lampimaiseman läpi. Yhtenäiskoulun vierestä löytyy todella hyvä frisbeegolf-rata. Niin sanottuja pururatoja löytyy jokaiseen makuun monen pituisina Kangaslammen kiertävästä, helposta ja tasaisesta 1600 metrin lenkistä alkaen. Niillä reiteillä, millä voi patikoida tai hiihtää, voi ainakin osittain myös maastopyöräillä. Maastolenkillä voi pysähtyä pienelle tauolle Huhtakarpalo-laavulle tai tehdä varta vasten makkaranpaistoreissun Vuorilammen rannassa sijaitsevalle Huhtakarpalolle. Video havainnollistaa hyvin sitä, että Huhtasuo on nimestään huolimatta kaukana suomaastosta.

Alueelta löytyy myös muiden muassa parkour-alue, senioreille tarkoitettu liikuntapuisto, ulkokuntosali, talvisin avanto, pump track -rata polkupyörille, ohjatusta liikunnasta puhumattakaan. Parkour ja ulkokuntosali sijaitsevat Kangaslammen toimintapuiston kupeessa Kangaslammen rannalla. Senioripuisto taas Huhtakeskuksen puistikossa ja pump track -rata Huhtasuon urheilupuistossa.